Aladdin

Hier zijn onze Aladdin kleurplaten. Aladdin is een animatiefilm uit de Verenigde Staten van Disney, geregisseerd door Ron Clements en John Musker. Voor de originele Amerikaanse productie werden de stemmen van Scott Weinger, Robin Williams en Linda Larkin gebruikt.

De film begint met Jafar, de grootvizier van de sultan van Agrabah. Hij is op het spoor gekomen van de Grot der Wonderen, waarin een lamp ligt die hem kan helpen de macht in handen te krijgen. Helaas voor Jafar blijkt Gazeem, de man die hij heeft ingehuurd om voor hem de lamp te gaan halen, niet de grot in te mogen. Wanneer hij het toch probeert, wordt hij in de grot opgesloten. Alleen een ruwe diamantĀ mag de grot betreden. Jafar is natuurlijk ook aanwezig op onze Aladdin kleurplaten en misschien zie je de bekende geest ook nog wel voorbij komen.

De film gaat vervolgens naar Agrabah, waar Aladdin, een arme jongen, probeert te overleven. Samen met zijn beste vriend, het aapje Abu, steelt hij brood om te overleven. Aladdin en Abu zijn getuige van de aankomst van de zoveelste prins die om de hand van prinses Jasmine komt vragen. Maar we weten natuurlijk al langer wat daar uit komt.

Als prinses Jasmine genoeg heeft van het leven in het paleis, vooral omdat ze gedwongen wordt te trouwen met een prins, besluit ze zich onder het volk te mengen. Ze is zich niet bewust van hoe het leven er buiten de paleismuren aan toe gaat. Ze komt in de problemen wanneer ze een jongetje een appel aanbiedt, maar vervolgens niet voor deze appel kan betalen. Aladdin schiet haar te hulp en wordt meteen verliefd op haar. Hij neemt haar mee naar zijn huis. Je kan nu Aladdin, Jasmine en Jafar van kleur voorzien in deze Aladdin kleurplaten. Laat dus zien hoe jij graag wilt dat Aladdin of Jasmine er uit zou moeten zien.