Teletubbies

Welkom bij onze Teletubbies kleurplaten. Teletubbies is een kinder televisie serie van de BBC, voornamelijk gericht op pre-school kijkers. De serie werd geproduceerd van 1997 t/m 2001 door Ragdoll Productions. De Teletubbies zijn gemaakt door Anne Wood CBE, de creative director van Ragdoll en Andrew Davenport, die elke aflevering (in totaal 264) geschreven heeft. De serie werd voor het eerst uitgezonden op 31 maart 1997.

In 2001 werd de productie stopgezet en bekend gemaakt dat er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt zouden worden, de laatste aflevering zou op 5 januari 2001 worden uitgezonden. Maar, er waren in totaal al 365 afleveringen gemaakt, genoeg voor een vol jaar. De TV serie werd heel snel een commercieel succes, zowel in Groot Brittannië als over de hele wereld! en nu ook met deze Teletubbies kleurplaten.

De teletubbies bestaan uit 5 figuren. De teletubbies zelf; Tinkywinky, Dipsy, Laa-Laa en Po, maar ook hun stofzuiger; Noonoo. De teletubbies wonen in Teletubbie land, wat er uit ziet als een mooi groen grasveld met veel konijntjes en bloemetjes! De zon die over hun land schijnt heeft het gezicht van een baby en lacht graag! De teletubbies doen graag dansjes en kijken ook graag tv, wat ze via een schermpje op hun buik kunnen doen.