Barbie Duimelijntje

Barbie Duimelijntje, of Barbie presenteert Duimelijntje, is een Barbie film uit 2009 geregisseerd door Conrad Helten. Het is het vijftiende deel in de serie animatie films van Barbie. De titel van het verhaal is hetzelfde als Hans Christian Andersen’s Duimelijntje, maar de opzet van het verhaal is anders.

Het verhaal begint wanneer Barbie en een stel kleuterschool leerlingen in een groot veld lopen, klaar om bomen te platen. Emma, een van de kinderen, vind een klein boompje en besluit deze te planten, maar haar vrienden lachen haar hierom uit, wat haar verdrietig maakt. Barbie vrolijkt haar op door haar te vertellen dat zelfs een kleine boom uit kan groeien tot een hele grote boom. Daarna verteld Barbie de kinderen over Duimelijntje. Duimelijntje is een van de Twillerbees. Twillerbees hebben de kracht om planten sneller (en zoals later ook blijkt, uit het niets) te laten groeien. Duimelijntje is opgewonden wanneer er Twillerbabies op komst zijn. Ze maakt nep vleugels voor zichzelf en twee van haar vrienden, Janessa en Chrysella. Ze gaan de vleugels gebruiken om alles goed te kunnen bekijken wanneer de Twillerbuds bloeien tot Twillerbabies. Wanneer ze de vleugels aan het uittesten zijn, komen er opeens allemaal tractors naar hun veld. Het trio verstopt zich in de bloemen waar ze niet meer ongemerkt vandaan kunnen komen. Hierdoor worden ze meegenomen naar een onbekend apartement.

Het apartement behoort toe aan de ouders van een verwend, rijk meisje genaamd Makena. De bloemen worden in Makena’s slaapkamer geplaatst. Terwijl Duimelijntje, Chrysella en Janessa proberen uit te vinden hoe ze terug kunnen komen naar hun veld begint Makena’s hond Poofles achter ze aan te rennen. Makena komt de slaapkamer in terwijl het trio zich verstopt. Makena praat tegen haar vriendin Violet over haar mobiele telefoon, over haar ouders die een bedrijf van plan zijn te bouwen in het Twillerbees veld. Hierdoor van streek geraakt, begint Duimelijntje te preken tegen Makena, die blij verrast is om iets interessants in haar slaapkamer te vinden wat ze aan haar vriendin kan laten zien. Ze probeert het altijd tegen Violet op te nemen met dingen. De drie Twillerbees proberen te ontsnappen aan Makena en haar hondje Poofles. Uiteindelijk stuurt Duimelijntje alleen Chrysella en Janessa naar huis. Zij zullen de werkzaamheden in het veld versturen terwijl Duimelijntje met Makena gaat praten. Duimelijntje zorgt ervoor dat Makena belooft om niemand van haar bestaan te vertellen en ze laat haar ook beloven om met haar ouders te praten zodat de werkzaamheden in het veld gestopt kunnen worden.