Minecraft

Welkom bij onze Minecraft kleurplaten. Minecraft is een computerspel, dat de mogelijkheid geeft om in een uitgestrekt gebied kubusvormige objecten te plaatsen op een vast rooster. Het spel bouwt automatisch een omgeving, met grondstoffen, tegenstanders, dieren, tunnelsystemen, bergformaties, meren en biodiversiteit. Je avatar kan deze blokken met linker muisknop breken en zo een gang graven (twee blokken boven elkaar is voldoende ruimte). Wanner één van de meest voorkomende blokken, steen, wordt weggehaald dan laat deze keisteen vallen dit wordt automatisch opgepakt en kan kan met een rechter muisklik op het drie dimensionale rooster worden geplaatst om zo bijvoorbeeld een trap, een huis of één van de andere miljarden mogelijkheden te vormen. Je kunt ook opgepakte objecten veranderen in andere objecten zo als andere blokken of gereedschappen. Stokken en ijzer vormt een bijl, zwaard, schep, schoffel of een pikhouweel, maar ook tapijt, een pijl en boog of een kompas kan worden gemaakt. Blokken uit het spel beïnvloeden ook andere blokken, zo kun je met water lava laten stollen, of met Redstone-stof een circuit maken. Blokken kunnen ook worden gebruikt om nieuwe spullen te maken zo kun je in een oven rouwe kip bakken.

Het spel kent ook vele wezens, ook wel mobs genaamd. Veel van deze wezens vind je terug in onze Minecraft kleurplaten. Denk hierbij aan de Creeper, Enderman of een Villager. Jij kan die nu allemaal van een eigen kleurtje voorzien in de Minecraft kleurplaten.

Het spel kan zowel op een server, met een LAN verbinding of offline worden gespeeld, in het laatste geval door het te downloaden van de officiële website van Minecraft. De betaalde versie is inmiddels al meer dan 10 miljoen keer verkocht en meer dan 40 miljoen mensen hebben zich ervoor geregistreerd.

Minecraft is een sandboxspel geschreven in Java en het werd aanvankelijk ontwikkeld door Markus Persson (alias Notch) en tegenwoordig door het door hem opgerichte bedrijf, Mojang AB. De officiële versie is op 18 november 2011 in Nederland uitgekomen. Het werd gepresenteerd tijdens MineCon 2011, een conventie voor Minecraft-spelers, die op 18 en 19 november dat jaar in Las Vegas heeft plaatsgevonden.