Fantastic Four

Welkom op onze Fantatic Four kleurplaten pagina!

De Fantastic Four is een superheldengroep uit een serie comics uitgegeven door Marvel Comics.

De stripserie is bedacht door striptekenaars Stan Lee en Jack Kirby en was oorspronkelijk bedoeld als antwoord op DC Comics’ superheldenteam de Justice League. Echter: omdat Marvel Comics destijds nog niet zoveel superhelden had werd de Fantastic Four een team van vier nieuwe superhelden in plaats van een team samengesteld uit reeds bestaande superhelden.

De eerste Fantastic Four strip verscheen in november 1961. Sindsdien is de Fantastic Four altijd een van Marvels beste stripseries gebleven. Veel andere bekende Marvel Stripfiguren vonden hun oorsprong in een Fantastic Four strip zoals: Dr. Doom, Silver Surfer en Galactus.

De originele vier leden van de Fantastic Four verkregen hun superkrachten nadat een experimenteel ruimteschip van Reed Richards door een storm van kosmische straling vloog gedurende de testvlucht. Nadat het schip weer was geland op aarde ontdekten de vier inzittenden dat de storm hun DNA had veranderd en hun bizarre nieuwe krachten had gegeven.

De vier karakters werden gemodelleerd naar de klassieke elementen: Aarde (The Thing), vuur (Human Torch), wind (Invisible Woman) en water (Mr. Fantastic). De krachten van Mr. Fantastic waren gebaseerd op die van een oudere superheld Plastic Man. De Human Torch had dezelfde krachten als een golden age superheld met dezelfde naam. Invisible Womans’ krachten waren oorspronkelijk hetzelfde als die van het stripboekkarakter “The Invisible Scarlett O’Neill” en Thing was gelijk aan enkele andere monsterlijke karakters bedacht door Stan Lee en Jack Kirby.

Kom snel de kleurplaten van deze superhelden in kleuren!