Arthur

Welkom bij onze Arthur kleurplaten.

Arthur Timothy Read is de titel van zowel het de boeken-serie en de PBS kinderen televisieprogramma serie Arthur, die gecreeerd werd door Marc Brown. Op de show, is hij acht jaar oud, zit hij in de derde klas bij Mr Ratburn, en woont hij in Elwood City. Arthur is verkozen als nummer 26 op TV Gids de 50 grootste stripfiguren aller tijden.

Arthur is een acht-jarig antropomorfe aardvarken, en de ster van de naar zichzelf vernoemde tv-series en boeken. Hoewel hij is uitgeroepen tot een aardvarken te zijn, zijn veel van zijn kenmerken in schril contrast met deze. Bijvoorbeeld zijn kleine, ronde oren, grote, bolvormige snuit en zijn gebrek aan de grote, opvallende staart die de meeste aardvarkens wel hebben. Tot zijn handelsmerken behoren zijn helder gele trui, blauwe spijkerbroek, grote ronde glazen en rood-witte sneakers die hij draagt ​​in de meeste optredens. Volgens de maker Marc Brown, wordt hij verondersteld een weergave van de gemiddelde Amerikaan derde-klasser te zijn en is hij gebaseerd op eigen ervaringen tijdens het opgroeien van de auteur in Erie, Pennsylvania.

In het eerste boek Arthur, Arthur’s Nose (1976), had Arthur een lange neus, hij leek daarom een ​​werkelijk aardvarken. Echter veranderde zijn uiterlijk over het eerste half dozijn boeken, hij heeft nu een veel kortere neus, en nog veel meer menselijke trekken. In het tweede boek van de serie, 1979’s Arthur’s Eyes (waarin Arthur nog steeds zeer sterk leek op een echte aardvarken), verwierf hij zijn handelsmerk bril.

Een terugkerend thema in de Arthur-serie zijn de spanningen tussen Arthur en zijn jongere zus. Arthur is voortdurend lastig gevallen door zijn vier jaar oude zusje Dora Winifred Read (bijgenaamd DW) en hoewel ze haar vijfde verjaardag vierde tijdens het derde deel van de tv-serie, benoemt Arthur haar nog steeds als een vier-jaar-oud meisje. D.W. probeert meestal om Arthur in de problemen te krijgen, maar er zijn momenten dat Arthur ook kan dingen doet om wraak te nemen op DW. Ondanks dat, doet Arthur zijn best om de irritante capriolen van DW het meest van de tijd te negeren, en vaak doet hij haar gunsten – soms ook op zijn ouders bevel – tegen zijn wil.

Arthur’s ouders zijn moeder Jane Read, een thuiswerkende accountant en zijn vader David L. Read, die een catering bedrijf loopt. Zijn moeder is van het Pittsburgh gebied, en kende Fred Rogers als een kind. Hij heeft ook een zusje met de naam Kate en een hond genaamd Pal.

Arthur’s vrienden zijn Buster, Muffy, Francine, Binky, Brain, en verscheidene anderen. Buster is zijn beste vriend, die heeft de gewoonte voortdurend junkfood te eten. Muffy, die rijk is, verlangt populariteit en wilde altijd haar eigen bedrijf te beginnen. Muffy’s inspiratie is haar vader autobranche. Binky fungeert als de belangrijkste pestkop van school, maar soms kon hij niet iedereen op school intimideren, waaronder Ellen Sue. De echte naam van Brain is Alan, maar zijn vrienden noemen hem bij zijn bijnaam vanwege zijn intelligentie en gewoonte om andermans fouten te corrigeren in tal van onderwerpen.

We hebben een aantal hele leuke Arthur kleurplaten, dus het is tijd om je best te gaan doen om dit aardvarkentje zo cool mogelijk te maken!