Sylvanian Families

Sylvanian Families is de naam van een reeks video spellen en anthromorphische verzamelbare speelgoed figuurtjes, ontworpden door het Japanse bedrijf Epoch in 1985 en wereldwijd verkocht door een aantal andere bedrijven. De figuurtjes, verdeeld in families, bevatten boswezentjes zoals bevers, egeltjes, muisjes en beren. Het woord Sylvan betekent van het bos

Aan het begin van de productie, in 1985, werden Sylvanian Families uitgebracht in Japan en Noord-Amerika, zij het met verschillende verpakkingen en kleine verschillen met de personages zelf. In 1987, kwam er dankzij succes een uitbreiding naar West-Europa. In 1988 was Sylvanian Families uitgegroeid tot een groot succes over de hele wereld, er kwam een animatieserie, en ze wonnen de British Association of Toy Retailers award voor Speelgoed van het Jaar, drie jaar achter elkaar, in 1987, 1988 en 1989. Er was ook een animatieserie die in de jaren ’80, populair was in Spanje en het Verenigd Koninkrijk en ook werd getoond in de vroege jaren 1990 in de VS op Nick Jr

In 1993, verloor Tomy die over de distributie van het speelgoed ging over de hele wereld de rechten op de naam Sylvanian Families in Canada en de Verenigde Staten. Tomy begon opnieuw de lijn speelgoed te verkopen onder de nieuwe naam Calico Critters.
De Calico Critters lijn is op dit moment verspreid in de VS en Canada geleverd door International Playthings, LLC.

Tegen het einde van de jaren 1990, had Sylvanian Families gestaakt in het Verenigd Koninkrijk, hoewel ze sindsdien opnieuw zijn geintroduceerd door de Flair. Vervolgens zijn Sylvanian families opnieuw geintroduceerd in Australie en worden ze steeds meer op grote schaal beschikbaar. Tomy is gestopt met de verkoop Calico Critters, maar een nieuwe onderneming, International Playthings, nam het speelgoed over.

In 2007, vierden Sylvanian Families in het Verenigd Koninkrijk hun 20-jarig bestaan ​​met een geselecteerd aantal nieuwe items. De best verkopende was een Otter boot, en opnieuw een Dalmatische familie die nu feestmutsen droeg welke Happy 20e lazen!
.