Halloween

Welkom bij onze Halloween kleurplaten pagina!

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten.

De naam Halloween is afgeleid van Hallow-een, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

Nu kennen we Halloween voornamelijk van televisie. Waar het vaak gepaard gaat met enge spookverhalen en mensen verkleed als geesten, heksen of andere enge wezens. Tevens gaan de kinderen verkleed langs de deuren in de hoop dat ze wat snoep krijgen.

Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete monster om zich in te verkleden. Zie jij die van jou al staan tussen deze Halloween kleurplaten of mis je die nog? Nu kan je natuurlijk ook zelf kiezen welke kleuren je precies wilt hebben in onze griezelige kleurplaten. Wil je de pompoenen mooi oranje of toch liever een hele andere kleur?

Heb je zin om onze griezelige Halloween kleurplaten te gaan kleuren, of ben je te bang?