Powerpuff Girls

Welkom bij onze Powerpuff Girls kleurplaten!

The Powerpuff Girls is een Amerikaanse animatieserie, gecreerd door Craig McCracken en wordt uitgezonden op Cartoon Network en in Belgie ook op VTM. De serie telt 80 afleveringen. De meeste hiervan zijn opgedeeld in twee subafleveringen, maar er bestaan ook afleveringen met een lang verhaal. Tevens bestaat er een film gebaseerd op de serie.

De serie draait om drie meisjes met superkrachten die hun stad, genaamd Townsville telkens weer moeten redden van monsters en criminelen. De drie zijn gemaakt door Professor Utonium, die een poging deed het perfecte meisje te maken. Hiervoor mengde hij suiker, zout en alles waar je van houdt (naar een bekend Engels gezegde waar meisjes naar verluidt van gemaakt worden: Sugar and spice and all things nice). Toen professor Utonium per ongeluk tegen een glazen vat/fles Element aanstootte dat toen in het vat met het brouwsel viel, veroorzaakte dat een explosie, en zo waren de Powerpuff Girls geboren.

De Powerpuff Girls zijn meisjes van ongeveer vijf jaar oud. Ze hebben geen vingers, tenen, oren, neus, wenkbrauwen of een realistische uitstraling, doordat ze een groot hoofd met grote ogen hebben en een erg klein lichaam en ledematen. Hun krachten lijken sterk op die van superman. Zo hebben ze allemaal het vermogen om te vliegen, bovenmenselijke spierkracht en uithoudingsvermogen, en kunnen ze lasers afvuren uit hun ogen. Verder hebben ze elk een eigen vaardigheid. Het is ook opvallend dat de namen van alle drie de meisjes met een B beginnen, en ook in de aflevering waar de Powerpuff Girls zelf een Powerpuff Girl wilde maken, ze hun creatief de naam Bunny gaven.

Waar wacht je nog op? Ga snel verder met het kleuren van de kleurplaten!