Gnomeo en Juliet

Gnomeo & Juliet is een geanimeerde familie film uit 2011, gebaseerd op Shakespeare’s Romeo en Juliet. De film is geregisseerd door Kelly Asbury en de twee hoofdpersonen zijn ingesproken door James McAvoy en Emily Blunt. De film werd uitgebracht op 11 februari 2011.

Mevrouw Montague en de heer Capulet (Julie Walters en Richard Wilson) zijn twee ouderen mensen die elkaar verachten. Zodra ze de tuin verlaten, komen voorwerpen tot leven in hun beide tuinen. De Montague tuin is gevuld met blauwe tuinkabouters, en de Capulet tuin met rode tuinkabouters. Later, voeren de blauwe en rode kabouters een grasmaaier race. Vertegenwoordiger van de blauwe kabouters is Gnomeo (James McAvoy) en vertegenwoordiger van de rode kabouters is Tybalt (Jason Statham). Tijdens de race, lijkt het erop dat Gnomeo het zal winnen, maar Tybalt speelt vals en wint de race, door het vernietigen van Gnomeo’s grasmaaier. Gnomeo en zijn beste vriend Benny (Matt Lucas) worden boos op Tybalt voor het vals spelen, maar Tybalt negeert ze.

Later die nacht willen Gnomeo en Benny wraak nemen, ze willen de rode tuin infiltreren in vermomming, met de bedoeling de rode grasmaaier onder te spuiten met blauwe verf. Als Tybalt slaapt en zijn beste vriend Fawn (Ozzy Osbourne), aan het speelkaartten is met de kleine rode kabouters, lijkt het alsof er geen gebreken in hun plan zijn, totdat Benny de fontein per ongeluk bespuit en zo een alarm licht activeert, de waarschuwing van de rode kabouters om aan te vallen. Gelukkig lukt het ze om te te ontsnappen, maar Gnomeo belandt in een andere tuin. Hij botst tegen een verkapte Juliet (Emily Blunt), de dochter van Lord Redbrick (Michael Caine). Juliet is op zoek naar de laatst overgebleven orchidee in de kas, met de bedoeling om het te gebruiken om de rode tuin te verfraaien. Gnomeo is geïntrigeerd door haar, en reikt naar de orchidee als ze klaar is met het verfraaien van de tuin, en ze worden verliefd in het proces. Gedurende deze tijd, beseffen ze dat ze van andere clans zijn. Wanneer ze beiden terug zijn naar hun tuinen, vertelt Juliet haar vriendin Nanette (Ashley Jensen) over haar nieuwe liefde, tot diens grote verbazing. Nanette stelt dat de relatie romantische tragedie is.