Kung Fu Panda

Kung Fu Panda is een Amerikaanse animatiefilm uit 2008, onder regie van Mark Osborne en John Stevenson. De film werd geproduceerd door DreamWorks Animations studio in Glendale, Californie.

Po is een luie panda die werkt in het noedelrestaurant van zijn vader die wil dat hij later het restaurant overneemt. Zelf wil hij echter een Kungfu-meester worden. Als Meester Oogway een visioen krijgt dat de gevaarlijke krijger Tai Lung gaat ontsnappen, moet de Drakenkrijger worden aangewezen omdat hij de enige is die Tai Lung kan verslaan. Po gaat naar de verkiezing van de Drakenkrijger kijken. Maar de deuren zijn al gesloten als hij aankomt omdat hij te lang over het traplopen doet. Toch probeert Po binnen te komen: met een stoel met vuurwerk eraan komt hij midden in de verkiezingen terecht. Meester Oogway beschouwt dit als een teken en kiest daarom Po als Drakenkrijger.

Op het moment dat Po’s meester, Shifu, ontdekt dat Po totaal geen Kung Fu kan, ontsnapt Tai Lung uit de gevangenis. De andere kandidaat-drakenkrijgers proberen Tai Lung tegen te houden, terwijl Po met Shifu Kung Fu gaat leren. Het lukt de andere meesters niet om Tai Lung tegen te houden. Als Shifu terugkomt, besluit hij om het dorp te evacueren. Shifu blijft achter om Tai Lung op te houden zodat de rest kan ontsnappen. Als Tai Lung aankomt in het dorp verslaat hij Shifu en wil hij de geheime boekrol die voor de Drakenkrijger bedoeld is. Op dat moment komt Po Shifu redden. Maar omdat Po nog lang geen Kung Fu-meester is, wordt ook hij verslagen. Als Tai Lung de boekrol van Po afpakt en hem bekijkt ziet hij dat er niks op staat. Dan vertelt Po dat de geheime kracht in jezelf zit en niet op een boekrol staat. Tai Lung is verward en Po slaat toe. Hij verslaat Tai Lung met een truc van Shifu en redt het dorp.