Chicken Little

Chicken Little is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2005, geproduceerd door Walt Disney Feature Animation. Het is de vijfenveertigste tekenfilm die geproduceerd is door Disney, en (na Dinosaur) de tweede computergeanimeerde film, volledig geproduceerd door Walt Disney Pictures. De film ging op 4 november 2005 in de Verenigde Staten in premiere, waarop Nederland op 16 november van datzelfde jaar volgde.

Het verhaal van de film Chicken Little is losjes gebaseerd op de fabel The Sky Is Falling. In 1943 maakte Disney reeds een kort animatiefilmpje gebaseerd op deze fabel, eveneens getiteld Chicken Little.

Chicken Little is een kleine kip die leeft in een wereld vol pratende dieren. Hij is erg nerveus en doet soms domme dingen. Op een dag vernietigt hij bijna zijn stad door een vals alarm af te roepen omdat de hemel naar beneden zou vallen. Hij denkt dit omdat er een vreemd voorwerp op zijn hoofd gevallen is toen hij onder een eikenboom zat. Hij kan het voorwerp nadien echter niet meer terugvinden. Iedereen denkt dat hij natuurlijk gewoon een eikel op zijn hoofd heeft gekregen, en maakt hem uit voor dom omdat hij dacht dat de hemel werkelijk naar beneden kwam. Tot een jaar na het incident is hij nog steeds het mikpunt van spot. Zijn enige vrienden zijn ook enigszins buitenstaanders: de lelijke eend Abby Mallard, het dikke varken Runt of the Litter, en de vis Fish out of Water.