Dolfijnen

Welkom bij onze dolfijnen kleurplaten!
Op deze pagina kun je een heleboel te weten komen over dolfijnen en natuurlijk kun je hier ook een aantal hele leuke dolfijnen kleurplaten vinden om in te kleuren!

Dolfijnen (Delphinidae) zijn een familie van in zee levende walvisachtigen. Ze worden ook wel dolfijnachtigen, zeedolfijnen of echte dolfijnen (in tegenstelling tot de grondeldolfijnen) genoemd. Ze vormen een familie uit de onderorde der tandwalvissen (Odontoceti) en komen voor in alle wereldzee├źn.

Er bestaan 36 soorten dolfijnen verdeeld over 16 geslachten. De kleinste dolfijn is de Havisidedolfijn, met een lengte van 1,2 meter en een gewicht van 40 kilogram. De grootste dolfijn is de zwart-witte orka, die 7 meter lang kan worden, en wel 4,5 ton kan wegen.

Dolfijnen leven vooral in de ondiepere gebieden van de zee. Ze eten vooral vis en inktvis. Tussen de diverse soorten zitten behoorlijke verschillen: orka’s pakken bijvoorbeeld veel grotere prooien (onder andere zeeroofdieren) dan de gewone dolfijn, die hoofdzakelijk van vis leeft.

Nu jullie een hoop geleerd hebben over dolfijnen is het tijd om aan de slag te gaan met onze dolfijnen kleurplaten! Scroll dus maar snel door naar beneden om onze leuke dolfijnen kleurplaten te vinden!