Igor

Igor is een computer geanimeerde comedy film uit 2008 die een humoristische blik werkt op de figuur Igor. De film draait om Igor en zijn droom om de eerste plaats te winnen op de Kwaadaardige Wetenschap Beurs. De film kwam uit op 19 september 2008.

In het Koninkrijk van Malaria, was de economie ooit gebaseerd op agricultuur, totdat een mysterieuze klimaatverandering de gewassen liet sterven. De nieuwe Koning, Malbert, maakte een nieuwe economie gebaseerd op Kwaadaardig Uitvindingen Voor zover bekend om de rest van de wereld met verschillende bizarre kwaadaardige apparaten te blackmailen, uitgevonden door een heersende groep kwaadaardige wetenschappers. Malarians geboren met een bochel op hun rug werden Igors genoemd en gedwongen om de wetenschappers te dienen als hulpjes in hun Laboratorium, omdat ze gezien werden als dom en onhandig.

Een (Igor), dienaar van Dr. Glickenstein, is eigenlijk een getalenteerde uitvinder die zelf als doel heeft om een Kwaadaardige Uitvinder te worden. Onder zijn uitvindingen zijn onder andere Scamper, een opnieuw tot leven gewekt konijn met onsterfelijkheid, die in de eerste helft van de film een aantal (mislukte) pogingen tot zelfdoding maakt; en Brain, een menselijk brein getransplanteerd in een potje die uitgerust is met wielen en een robot arm, die ironisch genoeg, niet heel slim is, en vaak Brian genoemd wordt dankzij een spelfout op de pot, wat er helaas met permanente stift er op is geschreven..