Rapunzel

Welkom bij onze Rapunzel kleurplaten. Rapunzel (voorheen: Rapunzel Unbraided. In het Engels: Tangled, vertaald: ‘Verstrikt’) is een Amerikaanse animatiefilm van Walt Disney die einde 2010 is verschenen. Het is de 50ste speelfilm van Disney, en de eerste in lange tijd die (losjes) gebaseerd is op een bestaand sprookje. In dit geval Rapunzel, van de gebroeders Grimm.

Het verhaal gaat over Prinses Rapunzel, die als baby uit haar kasteel ontvoerd werd door de slechte Moeder Gothel omdat ze magisch haar had die haar voor eeuwig jong zou houden. Gothel sluit haar op in een hoge toren zonder deur. Als Madame Gothel naar boven wil komen roept ze: ‘Rapunzel, Rapunzel, gooi je haren naar beneden’ en dan klimt ze langs de lange betoverde blonde haren van Rapunzel omhoog. Ieder jaar op Rapunzel’s verjaardag, laat het koninkrijk waar zij bij hoort duizenden lantaarns los in de lucht, hopende dat hun zoek geraakte prinses terug komt. Op Rapunzel’s achttiende verjaardag vraagt ze aan haar “moeder” of ze de vliegende lichten mag zien van dichtbij, maar Gothel wil dat niet hebben en zegt dat de wereld te gevaarlijk is.

Op een dag komt Flynn Ryder, een vrijbuiter, langs de toren en klimt naar boven om zich te verstoppen voor zijn belagers. Daar ontmoet hij Rapunzel, die het ondertussen wel een beetje zat is alsmaar in die toren te zitten…

In de tekenfilm kon je zien hoe Rapunzel er uit zou moeten zien. Met deze Rapunzel kleurplaten heb jij alleen zelf de keuze. Je kan nu Rapunzel en al haar bekende vrienden zoals Flynn Ryder maar ook Gothel van een nieuw kleurtje voorzien. Heb je je kleurpotloden al klaar liggen voor deze Rapunzel kleurplaten? Je kan ons altijd laten weten welke kleuren jij beter vind passen door hier onder een comment achter te laten met je favoriete kleur voor Rapunzel.