Kerst

Welkom bij onze Kerst kleurplaten!
Op deze pagina kun je een hoop leuke Kerst kleurplaten vinden en ook een hoop bij leren over Kerst!

Kerstmis (veelal zo aangeduid door katholieken), kerst(feest) (veelal zo aangeduid door protestanten) of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar.

Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus-Christus gevierd. De evangelien van Lucas en MatteĆ¼s beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem.

Vier jij thuis ook Kerst? Dan kan je het dit jaar nog leuker maken met onze mooie Kerst kleurplaten!

Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige Kerken van het Oosters christendom gevierd op 25 december. In die Oosterse kerken die de Juliaanse kalender gebruiken voor de liturgische kalender (zoals de Russisch-orthodoxe Kerk), wordt het 13 dagen later gevierd. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond, middernachtsmis) en/of op de dag erna. In West-Europa wordt 25 december als eerste kerstdag en 26 december als tweede kerstdag beschouwd.

Het feest is in grote delen van de Westerse wereld in hoge mate geseculariseerd en veel elementen in de wijze waarop men Kerstmis viert gaan terug op voorchristelijke en Germaanse tradities.

Hoewel Pasen theologisch gezien veel belangrijker is, wordt buiten de Liturgie het kerstfeest in het Westen veel nadrukkelijker gevierd. In het christelijke Oosten is ook buiten de Kerk het Paasfeest belangrijker en speelt daarnaast het feest van Epifanie een belangrijkere rol.

Nu dat jullie een hoop over Kerst geleerd hebben is het tijd om door te gaan naar onze Kerst kleurplaten! We hebben de Kerst kleurplaten speciaal voor jullie uitgezocht, dus we hopen dat jullie er erg veel kleur plezier aan zullen hebben!

Trouwens, wisten jullie al dat we ook een online kleurplaat voor Kerst hebben? Om bij onze online Kerst kleurplaat te komen kan je hier klikken.

Fijne Kerst!