Lady en de Vagebond

De film begint met kerstmis, in het huis van een jong koppel. Lady, een Amerikaanse cockerspaniel, wordt door Jim geschonken als kerstcadeau aan zijn vrouw. In de zes maanden erop is ze het middelpunt van de aandacht in het huis.

Dingen veranderen wanneer Jim en zijn vrouw hun eerste kind verwachten. Lady ontmoet een zwerfhond die enkel bekend staat als de Vagebond. Hij voorspelt haar dat als de baby er eenmaal is, de hond het huis uit wordt gezet. Hij lijkt gelijk te hebben daar Jim en zijn vrouw minder aandacht aan Lady schenken.

Wanneer de baby er eenmaal is, moeten Jim en zijn vrouw enkele dagen weg. Jim’s oudere tante Saar komt zolang oppassen. Hoewel Saar dol is op haar nieuwe neefje, mag ze Lady totaal niet. Haar katten Si en Am maken het er ook niet makkelijker op. Wanneer Saar voor Lady een muilkorf wil kopen, gaat ze ervandoor. Al snel wordt ze opgejaagd door een groep zwerfhonden, maar Vagebond komt haar te hulp. Samen maken ze een rondje door de stad, waarbij Vagebond haar dingen bijbrengt over het leven op straat. Hij nodigt haar uit voor een etentje bij een Italiaans restaurant, waarvan hij de eigenaar blijkbaar kent.