Tiny Toons

Steven Spielberg Presents Tiny Toon Adventures (ook wel bekend als Tiny Toons) is een Amerikaanse animatieserie gemaakt door de Warner Bros. Animation studio. De serie was een samenwerkingsproject tussen Steven Spielberg en de nieuw herboren Warner Bros. Animation studio. De serie liep 3 seizoenen, met een totaal van 98 afleveringen.

De serie speelt zich af in de fictieve stad Acme Acres, waar zich de Acme Looniversity bevindt. Aan deze universiteit trainen bekende Looney Tunes-personages als Bugs Bunny en Daffy Duck de volgende generatie cartoonhelden.

Centraal staat een groep leerlingen aan deze universiteit. Deze groep, de Tiny Toons genaamd, bestaat uit personages die allemaal sterk lijken op jongere versies van de bekende Looney Tunes.

Naast de 98 afleveringen telt de serie ook enkele speciale afleveringen. In 1992 verscheen de film Tiny Toon Adventures: How I Spent My Vacation, die ook in het Nederlands vertaald werd onder de naam De Grote Tiny Toon Vakantiefilm. Deze werd later opgesplitst in twee afleveringen voor de serie. Verder verschenen de speciale afleveringen Spring Break Special, It’s a Wonderful Tiny Toons Christmas Special en Night Ghoulery.