Mario

Welkom bij on Mario kleurplaten. Mario is een fictioneel figuur in zijn eigen videogame serie, gemaak door video game ontwerper Shigeru Miyamoto. Als de mascotte van Nintendo en de hoofdfiguur van de serie, is Mario al in meer dan 200 spellen te zien sinds hij ontstaan is. Oorspronkelijk waren dat alleen platform spellen, beginnend met Donkey Kong, maar tegenwoordig is Mario in allerlei genres te zien, zoals racen, puzzles, role-playing, vechten en sport.

Mario word afgebeeld als een klein pafferig Italiaans loodgietertje die in het Paddenstoelen Koninkrijk woont. Hij zet meerdere malen een stokje voor Bowser’s plannen om Prinses Peach te kidnappen en het Koninkrijk om ver te werpen. Hij heeft ook nog andere vijanden zoals Donkey Kong en Wario. Al sinds 1995 word de stem van Mario ingesproken door Charles Martinet.

Mario bestaat al vele jaren en is vaak samen te zien met Luigi. Zelfs op sommige Mario kleurplaten zal je Luigi kunnen vinden. Ze gaan vaak samen op avontuur om Prinses Peach te redden van Bowser. Ook op de nieuwe console van Nintendo, de WiiU, is er al een Mario spel uit gekomen. Hier kan je met 4 spelers, 5 als je de speler op de controller mee telt die blokjes kan plaatsen om iedereen te helpen, op pad.

Veel mensen zijn opgegroeid met Mario en Sonic. Vroeger waren het geen vrienden maar concurrenten van elkaar. Tegenwoordig zijn er ook al spellen geweest waar zowel Mario als Sonic in voorkwamen. Als je mocht kiezen speel je dan liever een spel met de aardige Mario of met de snelle Sonic? Aangezien je hier komt voor de Mario kleurplaten gok ik dat je liever met Mario speelde. Niks is namelijk leuker dan op de Goomba’s hoofden te springen terijl je de rondglijdende schilden probeert te ontwijken. Daarnaast zijn muntjes natuurlijk veel leuker dan de ringen die Sonic aan het verzamelen is.