Sneeuwwitje

Sneeuwwitje, ook bekend als Sneeuwwitje en de zeven dwergen, is een sprookje opgetekend door de gebroeders Grimm in Kinder- und Hausmarchen als KMH53. De originele naam is Schneewittchen.

Sneeuwwitje is een mooie, jonge prinses wiens moeder na haar geboorte overleed. Haar vader hertrouwde om zo Sneeuwwitje toch nog een moederlijk figuur te kunnen geven. Vlak daarna stierf ook Sneeuwwitjes vader. Haar stiefmoeder, de boze koningin, is erg jaloers op haar schoonheid en dwingt haar tot slavernij. Maar Sneeuwwitje blijft puur van hart, onschuldig, en een beetje naief. Ze verliest nooit het geloof dat op een dag haar ware liefde langs zal komen en haar met zich mee zal nemen. Ze is altijd vrolijk en vriendelijk, ongeacht hoe vreselijk de koningin haar behandelt
.
Ze lijkt een optimist, waarbij het glas altijd half vol is, het maakt niet uit hoe slecht de dingen ook mogen lijken. Ze is een ware dromer en ze houdt er van mensen te helpen die minder gelukkig zijn dan zijzelf en nooit anderen te beoordelen aan de hand van hoe ze er uit zien. Ze heeft een vriendelijk, zacht en vrouwelijk karakter, ze volgt haar hart en doet wat ze voelt dat het juiste ding is, ook al brengt dit haar soms in de problemen. Zo hielp ze bijvoorbeeld een verdachte, lelijke oude vrouw (die eigenlijk de Boze Koningin in vermomming was) door haar binnen te laten in het huisje, zelfs nadat Grumpie haar waarschuwde om niemand ooit binnen te laten.

Ze ziet de schoonheid in alles en iedereen, wat soms fout is, maar door dit alles is ze een goed persoon met een groot hart en een ziel die iedereen kan charmeren, zelfs Grumpie.