Despicable Me

Welkom bij onze Despicable Me kleurplaten. Despicable Me (Nederlandse titel: Verschrikkelijke ikke) is een Amerikaanse animatiefilm, die op 9 juli 2010 in Amerika in première ging. De film kwam in Nederland en België op 13 oktober 2010 uit. De hoofdrollen werden vertolkt door Jason Segel en Steve Carell. De regie ligt in handen van Pierre Coffin, Chris Renaud en Sergio Pablos en de film wordt verdeeld door Universal.

De film draait om een man genaamd Gru, die tegen elke prijs de grootste superschurk ter wereld wil worden in de hoop zo eindelijk het respect te winnen van zijn moeder. Zoals een stereotype geniaal meesterbrein heeft hij een geheime schuilplaats onder zijn huis, een leger van handlangers bestaande uit kleine, gele, humanoïde wezens genaamd minions, en een arsenaal high-tech wapens en gadgets. Zijn belangrijkste concurrent is de jonge schurk Vector, die hem aan het begin van de film een hak zet door de Piramide van Cheops te stelen. Als tegenprestatie maakt Gru plannen om de maan te stelen. Hiervoor heeft hij echter veel geld nodig; iets dat hij bij een bank voor schurken probeert te lenen. De bankdirecteur wil hem echter alleen een lening geven als Gru hem een krimpstraal kan tonen die hij ongetwijfeld nodig zal hebben voor deze diefstal. Gru en de krimpstraal zijn beide te vinden in onze Despicable Me kleurplaten.

Gru probeert een krimpstraal te stelen uit een Aziatisch lab, maar Vector is hem voor en neemt het wapen mee naar zijn schuilplaats. Gru ziet echter hoe drie weesmeisjes genaamd Margo, Edith, en Agnes makkelijk Vectors schuilplaats binnenkomen, wanneer ze bij hem aanbellen om koekjes te verkopen. Hij besluit de drie te adopteren in de hoop hen te kunnen gebruiken om de krimpstraal bij Vector te stelen. De drie meisjes en ook de minions zijn allemaal te vinden in onze Despicable Me kleurplaten.