Auto’s

Welkom bij onze Auto’s kleurplaten. Een auto of automobiel (van Grieks auto- (zelf) en Latijn mobile (bewegend)) is een zelfstandig voortbewegend rijtuig om mensen, voorwerpen en/of dieren te verplaatsen.

Voor de aandrijving worden hoofdzakelijk verbrandingsmotoren toegepast. Alternatieve aandrijvingen zijn de hybride aandrijving, en de elektrische aandrijving met accu’s of een brandstofcel als energiebron.
In de loop der jaren zijn er talloze automerken en nog meer modellen op de markt verschenen. Door de hoeveelheid auto’s, en het intensief gebruik daarvan, doen er zich files voor, voornamelijk bij zogenoemde knooppunten.

In Nederland dienen motorvoertuigen regelmatig een Algemene Periodieke Keuring (APK) te ondergaan om aan het verkeer te mogen deelnemen, in andere landen zijn soortgelijke keuringen, zoals de Belgische Automobielinspectie, de Engelse MOT, de Ierse NCT en de Duitse HU.

Daar de auto ontwikkeld is uit onder andere het rijtuig, werden vroeger de carrosserieen van auto’s gemaakt van hout, leder en riet (voor zover bekend alleen de Hanomag 2/10 PS, ook wel Kommissbrot genoemd, de Beacon en de Bisacar), tegenwoordig wordt meestal metaal of kunststof gekozen. Een personenauto heeft meestal vier, soms drie of zes, eventueel acht, wielen die (tegenwoordig) voorzien zijn van radiaal luchtbanden. Zijn er meer wielen, dan spreekt men van een vrachtauto.

Er zijn allemaal verschillende soorten auto’s zoals ook te zien is op onze auto’s kleurplaten. Zo zijn er grote SUV’s maar ook snelle sportauto’s. En niet alle auto’s die er bij onze kleurplaten te vinden zijn, zijn nieuw. Sommige zijn al hele oude auto’s die je tegenwoordig nauwelijks meer op de weg ziet rijden. Er zijn alleen veel mensen die die oude auto’s alsnog erg mooi vinden en ze dus graat zouden willen hebben.

Meeste auto’s hebben een bekende kleur. Zo zijn de meeste Ferrari’s rood van kleur en de meeste Lamborghini’s geel. Maar met deze auto’s kleurplaten kan jij zelf de auto’s van een kleur voorzien zodat ze altijd jouw favoriete kleur hebben.