Star Wars

Welkom bij onze Star Wars kleurplaten.

Star Wars (“Sterrenoorlogen”) is een Amerikaanse epische space-opera-franchise die bestaat uit een filmserie bedacht door George Lucas. In 2012 werd zijn bedrijf Lucasfilm overgenomen door de Walt Disney Company.

Star Wars bestaat anno 2015 uit twee afgeronde trilogieën en één film van een geplande trilogie. De afgewerkte trilogieën zijn de Oorspronkelijke trilogie (1977-1983) en Prequel-trilogie (1999-2005). De episodes hiervan hebben in de loop van de jaren verschillende nabewerkingen gehad. De films samen werden genomineerd voor 25 Academy Awards, waarvan ze er tien wonnen. In 2015 kwam de film Star Wars Episode VII in de bioscopen, die het eerste deel moet zijn voor de Sequel trilogy. De filmserie heeft geleid tot een media-franchise buiten de filmreeks om genaamd de Expanded Universe. Dit zorgt er ook voor dat we meerdere Star Wars kleurplaten hebben op onze site.

Episode I, II en III van Star Wars gaan vooral over het opgroeien, en daarmee opkomst en ondergang van Anakin Skywalker. De oorlogen die in de films worden behandeld zijn de Slag om Naboo in Episode I en de Kloonoorlogen in Episode II en III. De Galactische Republiek is nu aan de macht op de centrale stadsplaneet Coruscant maar de democratie begint langzaam af te brokkelen.
Hayden Christensen, speelt Anakin Skywalker in Episode II en III. Je zult Anakin ook meerdere malen zien op onze Star Wars kleurplaten.

Episodes I-III van Star Wars gaan over het opgroeien van Anakin Skywalker, die volgens een Jedi-legende de zogenaamde ‘Uitverkorene’ is die de Sith zal verslaan en daardoor de Kracht in balans weet te krijgen. Ook draait het verhaal om de ondergang van de Galactische Republiek door toedoen van de Sith. In het begin van het verhaal is Anakin een 9-jarige jongen die samen met zijn moeder Shmi een slaaf is op de zandplaneet Tatooine. Hij wordt hier gevonden door Jedimeester Qui-Gon Jinn, die hem meeneemt om hem tot Jedi op te laten leiden. Anakin bewijst zijn kunnen al voor zijn opleiding tijdens de Slag om Naboo door het droidcontroleschip van de Handelsfederatie (Engels: Trade Federation) van binnenuit op te blazen met zijn Naboo-Sterrenjager. Tijdens Episode I is de planeet van koningin Padmé Amidala namelijk bezet door de machtige Handelsfederatie.