Tinkelbel

Welkom bij onze Tinkelbel kleurplaten! Op deze pagina kunnen jullie niet alleen een hoop leuke Tinkelbel kleurplaten vinden, maar daarnaast valt er ook een hele hoop dingen over Tinkelbel te leren! Dus lees snel door zodat je naar de Tinkelbel kleurplaten toe kunt!

Tinkelbel (ook bekend als Rinkelbel of Tinker Bell) is een personage in het toneelstuk en roman Peter Pan van J.M. Barrie.

Tinkelbel is een elfje dat in de toneelversies een klein spotlichtje was.

Op het filmdoek werd ze gespeeld door Virginia Browne Faire (in de stomme film Peter Pan van Herbert Brenon uit 1924), Julia Roberts (in Hook van Steven Spielberg uit 1991) en Ludivine Sagnier (in Peter Pan uit 2003).

Het kleine elfje of feetje is erg jaloers van aard en is alles behalve een fan van Wendy en Tijgerlelie. Ze is het allerbeste vriendinnetje van Peter Pan, die haar het koosnaampje Tink heeft gegeven.

Uiteindelijk gaat ze uit haat zelfs een pact aan met kapitein Haak om ervoor te zorgen dat met name Wendy vermoord wordt. Tinkelbel probeert Wendy te vermoorden bij aankomst in Nooitgedachtland, doordat ze de kornuiten van Peter Pan vraagt de zogenaamde vliegende Wendyvogel neer te schieten.

Om Tinkelbel in de Disneystudio’s goed tot haar recht te laten komen was het noodzakelijk te werken met een bepaald soort goudverf, zodat het leek alsof Tinkebels elfenstof daadwerkelijk glinsterde. De verf stonk verschrikkelijk.

In onze Tinkelbel kleurplaten kun je Tink zien zoals ze het allerbekendst is, namelijk de manier waarop ze door Disney opnieuw ontworpen is.

Op 4 november 2008 is een Disneyfilm verschenen die alleen om het elfje draait: Tinker Bell. Hierin vecht Tinkelbel met haar talent. Ze is namelijk een knutselelfje en die mogen niet naar het mensenland. Tinkelbel doet er alles aan om toch naar het mensenland te mogen.

Na deze film volgden nog meer films met Tinkelbel in de hoofdrol: Tinker Bell and the Lost Treasure (Tinker Bell: de verloren schat) (2009) en Tinker Bell and the Great Fairy Rescue (Tinker Bell en de Grote Reddingsactie) (2010). Deze films kwamen direct op dvd / blue ray uit, net als de nog te verschijnen films Tinker Bell and the Mysterious Winter Woods (eerder Tinker Bell: A Winter Story, gepland 2011), Tinker Bell: Race Through the Seasons (eerder Tinker Bell: A Midsummer Storm, gepland 2012) en Tinker Bell: North of Neverland (gepland 2013).

Disneys Tinkelbel kreeg in 2010 een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

We hopen dat jullie nu een hoop nieuwe dingen over Tinkelbel geleerd hebben en klaar zijn om naar onze Tinkelbel kleurplaten door te gaan! We wensen jullie veel plezier toe met de Tinkelbel kleurplaten!