Hello Kitty

Hello Kitty is een verzonnen figuur, gemaakt door het Japanse bedrijf Sanrio, verzonnen door Ikuko Shimizu en nu kan jij Hello Kitty inkleuren met deze Hello Kitty kleurplaten. Hello Kitty ziet er uit als een witte Japanse bobtail poes, met een rood strikje en zonder mond. Ze woont in London, Engeland samen met haar ouders en tweeling zusje Mimmy. De eerste keer dat ze op een voorwerp werd afgebeeld, op een portomonnee om precies te zien, was in Japan in 1974 en daarna ook in de Verenigde Staten in 1976.

Aanvankelijk was Hello Kitty een reeks speelgoedproducten, waaronder een educatieve animeserie voor kinderen. Elke aflevering kunnen de jonge kijkers nieuwe dingen leren, zoals rekenen, schrijven en lezen. Tegenwoordig is de naam “Hello Kitty” aan miljoenen producten verbonden, waaronder zelfs zaken die zich niet op kinderen richten.

De gelijkenis tussen Kitty en Nijntje, het personage dat 20 jaar eerder door Dick Bruna bedacht werd, is al jaren een bron voor discussies over plagiaat. In een interview voor de Britse krant The Daily Telegraph sprak Bruna zijn afkeer uit over Hello Kitty. ” ‘Dit is, naar mijn mening, een kopie van Nijntje’, ‘Ik vind het niet goed en denk altijd bij mezelf, nee, doe dat niet’, ‘Maak liever iets origineels, iets van jezelf.’ ” Verder stelt hij dat het hem pijn doet dat de Japanners het zo klakkeloos hebben overgenomen. Nochtans menen andere mensen dat Kitty qua tekenstijl zeer traditioneel is in Japan en de gelijkenis met Nijntje toeval kan zijn.

Weet jij al wat voor kleuren je gaat gebruiken voor deze Hello Kitty kleurplaten?