Kuifje

Welkom op onze kleurplaten pagina van Kuifje!

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn is een toekomstige Amerikaanse animatiefilm geregisseerd door Steven Spielberg. De film is gebaseerd op de stripreeks Kuifje (Engels: Tintin) van de Belgische tekenaar Hergé en zal ten vroegste in 2011 in première gaan.[1] Het verhaal is een bewerking van de stripverhalen De krab met de gulden scharen, Het geheim van de Eenhoorn en De schat van Scharlaken Rackham.

Hoewel het om een 3D animatiefilm gaat, werd er tijdens de opnamen gebruikgemaakt van echte acteurs. Deze motion capture-techniek werd eerder al in films zoals Beowulf (2007) en Avatar (2009) toegepast. Het hondje van Kuifje, Snowy (Nederlands: Bobbie), werd volledig door een computer geanimeerd.

Spielberg nam in 1983, na de dood van Hergé, voor het eerst een optie op de rechten van Kuifje. In 2002 deed hij dat voor de tweede keer. Aanvankelijk zou Thomas Sangster de rol van Kuifje op zich nemen, maar na enkele productieperikelen stapte hij op en werd hij uiteindelijk vervangen door Jamie Bell. Peter Jackson is producent van de film en zal naar verwachting de sequel regisseren.

Vind je ook niet dat het nu tijd is om de Kuifje kleurplaten in te gaan kleuren?!