Yogi Bear

Welkom bij onze Yogi Bear kleurplaten. Yogi Bear is een fictieve beer die meespeelt in een aantal cartoons van Hanna-Barbera. Het personage maakte zijn debuut in 1958 als bijpersonage in The Huckleberry Hound Show. Hij was het eerste bijpersonage uit een serie die van Hanna-Barbera een eigen serie kreeg, en werd zo populairder dan Huckleberry Hound. In 1961 kreeg hij zijn eerste eigen programma: The Yogi Bear Show.

Yogi is een bruine antropomorfe beer. Hij draagt geen kleren, maar heeft wel een kraag om zijn nek met daaraan een groene stropdas. Deze kraag werd toegevoegd om een duidelijke afbakening te maken tussen Yogi’s hoofd en de rest van zijn lichaam. Door deze afbakening hoefde men in de scènes dat Yogi stilstond alleen zijn hoofd steeds opnieuw te tekenen, maar kon voor zijn lichaam dezelfde tekening worden gebruikt. Dit reduceerde het aantal tekeningen per filmpje van 14.000 naar ongeveer 2.000 Naast deze kraag en stropdas draagt hij een groen hoedje. Maar in onze Yogi Bear kleurplaten kan je het altijd een andere kleur geven.

Yogi woont in het fictieve Jellystone Park, wat duidelijk gebaseerd is op het Yellowstone National Park. Yogi’s persoonlijkheid is net als die van veel andere Hanna-Barbera personages gebaseerd op een beroemdheid uit die tijd. In zijn geval was Art Carney’s personage Ed Norton uit The Honeymooners een grote inspiratiebron.; Yogi’s naam wordt vaak gezien als referentie naar honkballer Yogi Berra, maar Hanna en Barbera hebben altijd ontkend dat dit het geval is.

Yogi wordt vrijwel altijd vergezeld door een andere beer genaamd Boo Boo. Samen proberen ze geregeld de picknickmanden te stelen van de bezoekers van het park, tot ongenoegen van de parkwachter, Ranger Smith. Yogi heeft ook een vriendin, Cindy Bear en je vind ze allemaal in onze Yogi Bear kleurplaten.

Yogi spreekt vaak in rijm, en heeft een aantal kenmerkende catchphrases zoals “I’m smarter than the average bear!”. Hij overschat vaak zijn eigen intelligentie.