Dora

Welkom bij onze Dora kleurplaten. Dora (Engels: Dora the Explorer) is een animatie-kinderprogramma dat wordt uitgezonden in het programmablok Nick Jr. op Nickelodeon en ook op het digitale kanaal, gelijknamig als de naam van het programmablok. Ook is er een Dora-computerspel verschenen.

De series zijn gemaakt door Chris Gifford, Valerie Walsh en Eric Weiner. Een pilot aflevering werd gemaakt in 1999 en in 2000 werd het een reguliere serie.

De kijkers moeten Dora helpen om de goede weg te vinden door oplossingen te geven en antwoorden te vinden op vragen en problemen. Samen met de kijker, haar aapje Boots en haar pratende rugzak vindt ze altijd de goede weg. Dora is erg nieuwsgierig en wil alles weten over dieren, bloemen en planten van het oerwoud.
De tekenfilm speelt zich af in de jungle van Zuid-Amerika. Als Dora op avontuur gaat, draagt ze voor de zekerheid altijd haar rugzakje met survivalbenodigdheden met zich mee. Bovendien kan ze altijd terugvallen op De Kaart, een zingende plattegrond.

Dora spreekt Nederlands en Engels, omdat ze tweetalig opgevoed wordt. In dit programma kunnen door de jonge kijkers ook de eerste woorden Engels geleerd worden. In de oorspronkelijk Amerikaans-Engelse versie spreekt Dora enige woorden Spaans.

Al haar vriendjes zijn nu ook terug te vinden op onze Dora kleurplaten. Zo is daar haar aapje Boots en haar pratende rugzak. Zelfs de zingende plattegrond is terug te vinden tussen de kleurplaten. Dus pak maar snel je kleurplaten want Dora heeft je hulp nu alweer nodig. Dora en al haar vriendjes zijn namelijk alle kleuren verloren. Dat is de reden dat ze er allemaal zo wit uit zien. Nu heb jij de kans om Dora te helpen en haar ook nog eens van je favoriete kleuren te voorzien. Ben jij klaar om met Dora op dit avontuur te gaan in deze Dora kleurplaten?