Avengers

Welkom bij onze Avengers kleurplaten. The Avengers (in Nederlandstalige uitgaven eerst vertaald als De Wrekers, daarna als De Vergelders) zijn een superheldenteam dat is samengesteld uit de populairste superhelden van Marvel Comics. Ze verschenen voor het eerst in de comic The Avengers No. 1. Ze zijn beroemd vanwege hun strijdkreet “Avengers Assemble!” (Vergelders Verzamelen!) en hun bijnaam “Earth’s Mightiest Heroes” (de machtigste helden van de Aarde).

Het team bestond oorspronkelijk uit Ant-Man, Wasp, Thor, Iron Man en Hulk. Deze samenstelling werd regelmatig veranderd. Andere helden die lange tijd bij de Avengers zijn geweest zijn Scarlet Witch, Quicksilver, Hawkeye, Vision, Black Widow en de leider van het team Captain America. Al deze mensen zijn nu terug te vinden in onze Avengers kleurplaten.

De Avengers werden officieel erkend als superheldenteam door de Amerikaanse overheid en de Verenigde Naties. Veel van de stripverhalen gingen over wat het inhoudt om een supermens te zijn, plus de rol en verantwoordelijkheden van superhelden.

Al sinds de eerste verschijning zijn de Avengers niet meer weg te denken uit het Marvel-universum. In 1999 verscheen er een kortlopende animatieserie getiteld The Avengers: United They Stand en in 2006 de animatiefilm Ultimate Avengers. Op 25 april 2012 verscheen de eerste bioscoopfilm van The Avengers. Naar deze film werd al meerdere keren verwezen na de eindcredits in films van de afzonderlijke teamleden, zoals Iron Man, Thor en Captain America: The First Avenger. En ook in de toekomst zullen er nog meerdere films rond de Avengers uitkomen. Het uiterlijk van de helden zal ook lichtelijk veranderen en misschien wel andere kleuren hebben. Met onze Avengers kleurplaten kan je laten zien welke kleuren jij het liefste bij de grote superhelden ziet.

Nu heb jij de mogelijkheid om de helden van een nieuwe kleur te voorzien. Dus doe je best en maak de Avengers kleurplaten zo mooi als je kan.