Mickey Mouse

Welkom bij onze Mickey Mouse kleurplaten. Mickey Mouse is een tekenfilm karakter die icoon staat voor het Walt Disney bedrijf. Mickey Mouse is gemaakt door Walt Disney en Ub Iwerks. Walt Disney viert Mickey’s verjaardag op 18 November 1928. Mickey Mouse is van een simpel karaktertje in animatie films en stripboeken gegroeid tot een van de meest herkenbare symbolen in de wereld. Mickey is momenteel de hoofdfiguur in de serie Playhouse Disney op het Disney Channel. Mickey is daar de leider van de Mickey Mouse Club.

Mickey Mouse is een heel bekend figuur van Walt Disney. Zo is hij al heel veel op tv geweest, in verschillende series, zoals Mickey Mouse Works, Disney’s House Of Mouse en Mickey Mouse Clubhouse. Vaak word hij vergezeld door zijn vriendjes zoals Goofy en Donald Duck, maar ook samen met een van zijn vijanden, namelijk Boris Boef!!!

In de loop der jaren is het uiterlijk van Mickey Mouse sterk gewijzigd. Al vrij snel wist Disney een vriendelijker gezicht aan Mickey te geven. Aanvankelijk zou Mickey Mouse de naam Mortimer krijgen, maar Disneys vrouw Lillian Marie Bounds vond die naam te serieus en bedacht de naam Mickey. In 1930 bedacht de tekenaar Floyd Gottfredson een ander personage met de naam Mortimer Mouse die zijn zinnen op het vriendinnetje van Mickey Mouse had gezet.

In de oudste strips draagt Mickey een rode korte broek met grote knopen. In latere versies gaat hij ‘normaal’ gekleed. Verder draagt hij handschoenen die hij nooit uitdoet. Nu heb je zelf de mogelijkheid om Mickey Mouse van kleuren te voorzien in deze Mickey Mouse kleurplaten.