Diddl

Welkom bij onze Diddle kleurplaten. Diddl is een stripfiguur, in de vorm van een witte springmuis. Op 24 augustus 1990 werd de eerste schets van Diddl gemaakt door Thomas Goletz. Diddl was toen nog een kangoeroe. Diddl had toen wel al zijn kenmerkende reusachtige voeten en de typische tuinbroek. In latere schetsen werd Diddl een muis, die al sterk leek op de huidige Diddl. Alleen de voeten en de oren werden nog iets vergroot. Sinds 2005 heeft Diddl een eigen Kaasblad.

Rondom Diddl zijn veel merchandising-artikelen beschikbaar. Diddl behaalde zijn hoogtepunt in populariteit tussen 2003 en 2005. Er zijn vele knuffels van Diddle te verkrijgen maar ook veel kleurplaten zoals te zien is bij onze Diddle kleurplaten.

Diddl heeft veel vrienden, waaronder zijn vriendinnetje Diddlina. Diddlina houdt ervan door Diddl verstrikt en steeds weer opnieuw veroverd te worden. Zij houdt van bloemen, zomerkleren, wattenzachte haarstrikjes en romantische cadeautjes. Zij heeft ook zo haar eigen ideeen en kan heel beledigd doen. Wat slimheid, vooruitziende blik en betrouwbaarheid betreft, wint ze het van Diddl. Natuurlijk is Diddlina ook te vinden in deze Diddl kleurplaten. Want waar zou Diddl zijn zonder Diddlina.

De rest van hun vrienden zijn Pimboli (een zuidwestknautschanische knuffelteddy), Ackaturbo (een vuurstaartminiraaf), Mimihopps (hoort bij Diddlina, is bevriend met Pimboli en is een voskonijntje), Vanillivi (een wit geluksschaap), Wollywell (een zwart Angora-schaap dat altijd huilt), Galupy (een Galoppogos-paard), Merksmir Lettervreter (de Lettervreter, een boekenwurm), Hampfdiddl Bogart (de springmuisdetective), Professor Blubberpeng, (een Bolle Bor muis professor), Bibombl (een “pomponstaart-setter”), Milimits (een “tijgerstaart-katje”), Tiplitaps (een “wisselschild-schildpad”), Simsaly (is een goede vriendin met Diddlina en is een Florany-bloementoverfee), Dimmdann (hoort bij Simsaly, Helpt Simsaly met bloemtoverspreuken te onthouden die hij dan met zijn lichtje in de lucht schrijft. Hij is een gloeibijtje. (mama is honingbij en papa gloeiworm)), Lalunany (florany-eenhoorn) en Lolli Love Bear (een Liefdes Beertje). Bijna al deze vrienden zijn ook terug te vinden in onze Diddl kleurplaten.