101 Dalmatiers

Welkom bij onze 101 Dalmatiers kleurplaten. 101 Dalmatiers (originele titel One Hundred and One Dalmatians of 101 Dalmatians) is een Amerikaanse tekenfilm uit 1961, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dodie Smith. Het is de zeventiende tekenfilm van Walt Disney Productions, en werd gedistribueerd door Buena Vista. Later kwam er een stripboek uit, gebaseerd op de tekenfilm.

In 2008 verscheen deze tekenfilm op dvd in een speciale 2-disc Platinum Editie, met nieuw bonusmateriaal waaronder het spel Virtuele Dalmatiers.En een geheel digitale restauratie.
De Engelse stemmen zijn onder andere ingesproken door Rod Taylor (Pongo) en Betty Loub Gerson (Cruella De Vill). Nu kan je ook de 101 Dalmatiers kleurplaten ook op deze site vinden om in te kleuren.

Het verhaal begint in Londen, waar songwriter Roger Radcliffe met zijn dalmatier Pongo in een flatje woont. Pongo vindt het vrijgezellenbestaan van hem en zijn baasje maar niks. Wanneer hij op een dag een vrouw, Anita genaamd, en haar vrouwelijke dalmatier Perdita ziet, zorgt hij ervoor dat Roger en Anita elkaar ontmoeten. De twee worden verliefd op elkaar en trouwen. Ook Pongo en Perdita worden verliefd. De vier vestigen zich in een nieuw huis. Vind jij ze ook erg goed bij elkaar passen? Bij de 101 Dalmatiers kleurplaten kan je ze ook samen vinden.

Wanneer Perdita in verwachting raakt, krijgen Roger en Anita bezoek van Anita’s oude vriendin Cruella de Vil. Ze is zeer geinteresseerd in de puppies. Nadat de 15 puppies geboren zijn, wil ze ze kost wat kost kopen, maar Roger weigert elk aanbod en wijst haar de deur. Cruella laat het er niet bij zitten en huurt Jasper en Horace, twee inbrekers, in om de puppies te stelen. Scotland Yard start een onderzoek, maar zonder succes. Ten einde raad vragen Pongo en Perdita andere honden om hulp. Nu kan je ook al de vrienden kleuren bij deze 101 Dalmatiers kleurplaten.