My Little Pony

Welkom bij onze My Little Pony kleurplaten. My Little Pony (MLP) is een kleurrijke productlijn van het bedrijf Hasbro. De eerste pony’s werden in 1982 geïntroduceerd en ze werden erg populair gedurende de jaren tachtig van de vorige eeuw. In Nederland werden de paardjes verkocht onder de naam ‘Mijn kleine pony’.

Een MLP (speelgoedpaardje) is een kleine plastic pony, voorzien van zachte manen en staart. De lichaampjes zijn egaal en in een vrolijke kleur. Het haar komt zowel in één kleur, als in meerdere gecombineerde kleuren voor. Het tekentje/symbooltje op de bil van de pony heet een cutiemark. Elke pony heeft zijn eigen cutiemark. Daarnaast zijn de officiele Hasbro pony’s voorzien van Hasbro informatie aan de onderkant van de hoefjes. Normaal hebben de MLP al een kleurtje wanneer je ze koopt maar met onze My Little Pony kleurplaten krijg je zelf de mogelijkheid om zelf te kiezen welke kleuren jij wilt gebruiken.

De MLP heeft (afhangend van de generatie) nog andere uiterlijke kenmerken:

-Diamant oogjes: In plaats van een geschilderd oog is het oog ingezet met een steentje.
-Hoofheart: Een hartje op het hoefje van een voorbeen. Meestal te vinden aan de display-side van de pony.
-Magneet: Een magneetje in een hoefje van de pony. Te zien vanaf de onderkant en altijd geplaatst in de hoef met de hoofheart. Dit hoefje kan er in speelsets voor zorgen dat bijvoorbeeld deuren open kunnen.

Wanneer een pony geen echte MLP is, maar de fabrikant doormiddel van uiterlijk en sfeer wel wil doen als of, wordt deze pony een ‘fakie’ genoemd, naar het Engelse woord “fake”, dat “nep” betekent. Op onze My Little Pony kleurplaten zijn natuurlijk geen fakies te vinden.

Buiten de speelgoed zijn er ook verschillende animatie series op televisie te zien geweest van MLP. Heb jij alle tv afleveringen al gezien?