Hannah Montana

Hannah Montana is een Amerikaanse televisie serie, die zijn debuut maakte op 24 maart 2006 op het Disney Channel. De serie draait om een meisje die een dubbel leven leid als normale tiener Miley Stewart (gespeeld door Miley Cyrus) gedurende de dag en bekende pop zangeres Hannah Montana gedurende de avonden, die haar echte identiteit geheim houdt van het publiek, op haar familie en vrienden na.

Miley Stewart wordt gespeeld door Miley Cyrus. Op 11-jarige leeftijd, kwam Cyrus te weten over de casting voor wat later Hannah Montana zou worden, een Disney kinder tv-serie over een school meisje met een geheim dubbelleven als popster. Cyrus verzond in een auditie bandje voor de rol als beste vriendin in de show, maar kreeg later een telefoontje waarin ze gevraagd werd om auditie te doen voor de hoofdrol, “Chloe Stewart”. Na het insturen van een nieuwe tape en naar Hollywood te vliegen voor verdere audities, kreeg Cyrus te horen dat ze te jong en te klein was voor het rol. Maar haar doorzettingsvermogen en het vermogen om behalve acteren ook nog eens te kunnen zingen zorgde ervoor dat de producenten haar toch uitnodigden voor verdere audities. Cyrus kreeg uiteindelijk op twaalf jarige leeftijd de hoofdrol, speciaal voor haar omgedoopt tot “Miley Stewart”.

In 2007, werd de serie genomineerd voor een Primetime Emmy Award. Hannah Montana: The Movie kwam uit in de bioscoop op 10 April 2009. Het derde seizoen van de serie kwam uit op 2 november 2008 en eindigde op 14 maart 2010. De show gaat door voor zijn vierde en laatste seizoen, waarvan de productie is begonnen op 18 januari 2010 en de nieuwe afleveringen zijn besteld door Disney. Waarschijnlijk worden ze voor het eerst uitgezonden in juli 2010.